27 Mayıs 2008 Salı

25 Mayıs 2008 Küçükçekmece Uluslararası Uçurtma Festivali Fotoğraflar 1


Soldan sağa:
Almanya'dan, Almanya Uçurtma Kulübü Başkanı Hans P.Boehme, Çin uçurtmalarını Avrupa'da tanıtan bir uçurtmacı. Ülke bayraklarından oluşan tren uçurtmanın sahibi.

İkinci sırada, Martı Uçurtma Kulübü' nden, çift ipli delta ustası Serkan ve üçüncü sırada Erhan Bey var. Erhan Bey, yeni oluşturulan senkronize takımının üyesi.

Dördüncü sıradaki uçurtmacı, Hollanda' dan Henk Breedland. Kendisi Heksebeest model uçurtmaların ilk tasarımcısı.

Beşinci sırada, Muhteşem milli takım uçurtmamızın tasarımcısı Ziya Şen. Ziya Bey'in hemen yanında, altıncı sırada, Martı Uçurtma Kulübü' nün kurucu başkanı Halit Bey var.

Yedinci sıradaki uçurtmacı Ralf Dietrich. Ralf, Danimarka Uçurtmacılar Derneği' nin başkanı ve pek çok yarışmada birincilik almış bir uçurtma şampiyonu. Aynı zamanda 1000' den fazla dökümanı içeren bir uçurtma arşivinin sahibi.

Sekizinci sıradaki, pembe gömlekli şahıs, Maarten ran Hienen. Uçan balıkların sahibi.

Dokuzuncu sırada, Albert Trimhs Henk var. Albert Afgan Kızı edoların tasarımcısı. Yanındaki kişi, ayı ve kaplanın sahibi Henk Boelens . Son sırada Abdullah Bey var. Abdullah Bey, ilkokul yıllarında, bir tesadüfün yardımıyla dikiş dikmeyi öğrenmiş şanslı bir uçurtmacı. Şimdiye kadar tüm uçurtmalarını kendi planları üzerinden uygulamış.

Yerde oturan baba kız, orada uçurtma uçurmakta olan halktan kişiler. Onların yanındaki delikanlı Mardin' den Zahit Mungan. Zahit, geleceğin dünya uçurtma şampiyonu adayı.

En arka sıradaki Alman gençler( Oli ve arkadaşı), festival sırasında çok güzel bir senkronize gösterisi yaptılar. Uçurtmaları "o ağırlık" uçurtmasıymış. İç mekanda rüzgarsız bile uçurulabiliyormuş.



Hans Boehme, uçurtma konulu pul kolleksiyonunu sergileyen posteri, Martı Uçurtma Kulübü adına, başkan Halit Cebeci'ye armağan ederken...


Albert tüm renk tonlarını kaynatma yöntemiyle, ayrı ayrı boyayarak elde etmiş. Her bir minik parçayı dekupe ederek dikmiş. Tam bir sabır işi.



Alber "Afgan Kızı" serisinin ilk edosuyla beraber...

















Hiç yorum yok: